Κλοπές Smart: Νέα εξάρθρωση σπείρας, η δράση της συμμορίας

Εξουδετερώνουν τη μία και σχεδόν αμέσως, «πιάνει δουλειά» η άλλη! Για τις σπείρες, που στοχοποιούν τα smarτ, για τα εξαρτήματά τους, τα οποία, για πολλούς λόγους, έχουν μεγάλη εμπορική αξία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξάρθρωσαν την τρίτη (!), τον τελευταίο καιρό, οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο με ειδικά εργαλεία, στην κλοπή διαφόρων εξαρτημάτων και αξεσουάρ, από οχήματα αυτής της μάρκας.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Με βάση  εντάλματα σύλληψης, συνελήφθησαν σε Άνω Λιόσια και Νέα Φιλαδέλφεια,

δύο Ρομά, 31 και 30 ετών, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για τα ίδια αδικήματα, ένας ακόμη 24χρονος ημεδαπός, μέλος της ομάδας. Όπως διαπιστώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι συλληφθέντες και ο συνεργός τους, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2021, είχαν συγκροτήσει συμμορία και δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου, προέβαιναν σε κλοπές εξαρτημάτων, κατά προτίμηση από σταθμευμένα smart.

Με το «επιχειρησιακό»

«Κινούμενοι με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της εγκληματικής ομάδας στις παραπάνω περιοχές», επισημαίνουν οι αστυνομικοί, που χειρίστηκαν και τη νέα υπόθεση «αναζητούσαν οχήματα συγκεκριμένου τύπου και μάρκας και μόλις τα εντόπιζαν, τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εξαρτήματα και όργανα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν και ολόκληρα τα αυτοκίνητα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι κλοπές, που τελέστηκαν από την εν λόγω εγκληματική ομάδα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται».

Όπως αποκαλύπτει η Alphafreepress, οι αστυνομικοί που ερενούσαν την υπόθεση, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο γεγονός, που άνοιξε τον δρόμο για την εξάρθρωση της σπείρας. Πριν από λίγες ημέρες, στην περιοχή του Αλίμου,  οι δράστες με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, στάθμευσαν κοντά σε ένα smart και ξεκίνησαν τη διάρρηξη για να αφαιρέσουν εξαρτήματα. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από περίοικους και στον πανικό τους να εξαφανιστούν πριν φθάσει η Αστυνομία, εγκατέλειψαν εκεί το όχημα. Αυτό ανήκε σε μια γυναίκα, γνωστή των δραστών. Της ζήτησαν να πάει να καταγγείλει κλοπή και μάλιστα ότι αυτή είχε γίνει την προηγούμενη της εγκατάλειψής του στον Άλιμο! Για να πιστέψει, δηλαδή, η Αστυνομία, ότι την κλοπή στο smart επιχείρησαν να διαπράξουν άλλοι δράστες!

Τι βρέθηκε στις έρευνες

Από τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εξαρτήματα οχημάτων (καντράν, οθόνη, διαγνωστικό μηχάνημα λειτουργιών οχήματος, εγκέφαλοι αυτοκινήτων και προφυλακτήρας), διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερα βιντεοεπιτήρησης, μικροποσότητα κάνναβης, φυσίγγιο και πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Τέλος, η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ολοκληρώνεται με επισήμανση, που είναι σχεδόν μόνιμη στις εξαρθρώσεις συμμοριών και παραπέμπουν στην «ανακύκλωση του εγκλήματος» από τους ίδιους δράστες. «Οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν Αστυνομία  «έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, και επιπρόσθετα ο 31χρονος για παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα