Κλήρωση με «παγίδες»

Δεν είχαν και την ευκολότερη κλήρωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την φάση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2012-13, με τους «αιώνιους» να καλούνται να ξεπεράσουν ομάδες-υπερδυνάμεις για να πάρουν την πρόκριση στο Top 16.

Στον Α’ όμιλο ο Παναθηναϊκός

θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι, Φενερμπαχτσέ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και την νικήτρια ομάδα της προκριματικής φάσης.

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)- Ουλμ (Γερμανία), Λε Μαν (Γαλλία)-BC Ντόνετσκ (Ουκρανία), Καντού (Ιταλία)- Λουκόιλ Σόφιας (Βουλγαρία) και Νίμπουρκ (Τσεχία)-Οστάνδη (Βέλγιο).

Στον Γ’ όμιλο οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν κόντρα στις Κάχα Λαμποράλ, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο και Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ.

Το τουρνουά των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 25 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Στις 11 Οκτωβρίου το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου που θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Το Top16 θα αρχίσει στις 27 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου. Θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ (9-12/4, 16-19/4, 25/4) και το Final 4 (10-12/5), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο, στην Ο2 Arena.

Τα ζευγάρια των προκριματικών:

1. Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ουλμ (Γερμανία) 2. Λε Μαν (Γαλλία)-BC Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3. Νίμπουρκ (Τσεχία)-Οστάνδη (Βέλγιο) 4. Καντού (Ιταλία)-Λουκόιλ Σόφιας (Βουλγαρία). Και διασταυρώνονται με το εξής τρόπο Ημιτελικά: Νικητής 1-Νικητής 2, Νικητής 3-Νικητής 4.

Α’ Όμιλος
Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης
Χίμκι
Φενέρμπαχτσε
Ολίμπια Λιουμπλιάνας
(Νικητής προκριματικών)

Β’ Όμιλος
Μάκάμπι Τελ Αβίβ
Σιένα
Άλμπα Βερολίνου
Μάλαγα
Πρόκομ
Σαλόν Σαονέ

Γ’ Όμιλος
Ολυμπιακός
Κάχα Λαμπολάρ
Αναντολού Εφές
Ζαλγκίρις Κάουνας
Αρμάνι Μιλάνο
Τσεντεβίτα

Δ’ Όμιλος
Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παρτίζαν
Λιέτουβος Ρίτας
Μπάμπεργκ
Μπεσίκτας

Keywords
Τυχαία Θέματα