«Κλειστόν» σήμερα το νοσοκομείο «Σωτηρία»

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία, κρατώντας κλειστή τη σημερινή εφημερία, ως ένδειξη αντίδρασης στην επικείμενη συγχώνευσή του νοσοκομείου με το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς.

Τονίζεται ότι η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων προβλέπεται από 1/1/13, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο.

Παράλληλα, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαμαρτύρονται και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσής

τους, από τον περασμένο Δεκέμβριο εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι, αφού δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες, την ώρα που μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού είδε το μισθό του να μειώνεται, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις, σε 200-300 ευρώ το μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Γενικού Κρατικού και όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρης Βαλδέκης, «η συγχώνευση των νοσοκομείων συνεπάγεται και μείωση κλινών», επισημαίνοντας ότι «το νοσοκομείο εξυπηρετεί πνευμονολογικά περιστατικά από όλη τη Νότια Ελλάδα».

Όπως τόνισε τέλος, «δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση ειδικά την περίοδο που παρουσιάζουν αύξηση τα περιστατικά καρκίνου των πνευμόνων, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αλλά και φυματίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα