Κλείνει την «πόρτα» στον Σαμαρά ο Ομπάμα

Δε φαίνεται διατεθειμένος στο άμεσο μέλλον να δεχθεί την επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η πολυαναμενόμενη επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ αναβλήθηκε επ’ αόριστον χθες (Τετάρτη), μία μόλις ημέρα πριν από τη σημερινή συνάντηση Ομπάμα

– Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Αμερικανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τα ενεργειακά και το «χώρο» που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στη Ρωσία, στα ανοιχτά θέματα με ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Εν τω μεταξύ, σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» σημειώνει πως η αδυναμία να εξασφαλιστεί μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι και ο λόγος που ήδη δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ματαιωθεί η εμφάνιση του κ. Σαμαρά στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee - AJC), το διάστημα 2 - 4 Ιουνίου.

Η ακύρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την οποία επεδίωκε σφόδρα ο πρωθυπουργός, αναφέρει «Το Βήμα», τον αναγκάζει να μεταβάλλει το πρόγραμμά του και ουσιαστικά δεν θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην παγκόσμια σύναξη των Αμερικανοεβραίων, παρά το γεγονός ότι ήταν ο επίσημος καλεσμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα