«Κλειδώνει» τους «διαθέσιμους» το υπουργείο Παιδείας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησαν σήμερα (17/09) πως είναι έτοιμες να εφαρμόσουν το μέτρο της διαθεσιμότητας σε περίπου 1.700 διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τους πρυτάνεις, από τους οποίους έλαβε τη δέσμευση ότι θα παρέδιδαν εντός του Σαββατοκύριακου τις αξιολογήσεις του διοικητικού προσωπικού.

Οι πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στο Λαύριο για το θέμα της διαθεσιμότητας,

απέστειλαν τις λίστες αξιολόγησης από τις οποίες προκύπτει ότι σε όλα τα ιδρύματα υπάρχει έλλειμμα προσωπικού καθώς χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός πολλαπλασιαστής από αυτόν που είχε υποδείξει το υπουργείο.

Όπως τονίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο θα έχει αξιολογήσει έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία που δόθηκαν από τα ιδρύματα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, στη συνέχεια θα προχωρήσει στο λεγόμενο «plan b», δηλαδή στην επιλογή του προσωπικού που πλεονάζει και που μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα