Κινήσεις Τσίπρα για τον εκλογικό με Παπανδρέου, Κουβέλη, Οικολόγους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πιέσεις στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού επιχειρεί να ασκήσει μέχρι την τελευταία στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση του εκλογικού νόμου. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού βλέπουν ότι οι προσδοκώμενοι ψήφοι έχουν κολλήσει στον αριθμό 179. Δεν μετρούν τη Χρυσή Αυγή που δεν έχει αποκαλύψει ποια στάση θα κρατήσει αλλά είναι, πλέον, σαφές ότι πολύ δύσκολα θα προκύψουν οι

200 βουλευτές.

Ο ρόλος του Βασίλη Λεβέντη

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, εντείνουν τις προσπάθειές και τις επαφές τους στοχεύοντας στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς για πιθανές συνεργασίες στο μέλλον με βάση την απλή αναλογική. Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν με ικανοποίηση την πίεση που εξασκεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η Φώφη Γεννηματά δωρίζει τις 50 έδρες στον Κυριάκο Μητσοτάκη» αλλά και σε Ποτάμι υποστηρίζοντας ότι «αν δεν ταυτίζεται με την ΝΔ, φλερτάρει έντονα μαζί της».

Οι συναντήσεις της τελευταίας στιγμής

Η ψήφιση του εκλογικού νόμου παρατάθηκε για το βράδυ της Πέμπτης ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Στο μενού των συζητήσεων θα βρίσκονται ο εκλογικός νόμος και η επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η πίεση προς το ΠΑΣΟΚ γιατί αν πετύχει η κυβερνητική κίνηση τότε η Χαριλάου Τρικούπη θα εμφανιστεί απομονωμένη από την υπόλοιπη Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ, θα δείχνει, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ότι ακολουθεί την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, υπενθυμίζουν ότι η πρόταση για την απλή αναλογική είναι σχεδόν ίδια με αυτή που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015.

Δηλαδή, όπως λένε, η Φώφη Γεννηματά απορρίπτει ουσιαστικά μία δική του πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Το όριο του 2,5%

Η κίνηση για μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 2,5% δεν διαφοροποίησε το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και είναι πιθανό να παραμείνει, τελικά, στο… συρτάρι.

Υπάρχει και η φημολογία για τελευταία ρελάνς από τον πρωθυπουργό με υποσχέσεις για την ψήφο των ομογενών και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών που ζητούν μετ’ επιτάσεως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Το πρόγραμμα των αυριανών επαφών του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου
1:00 μ.μ. – συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου.
2:30 μ.μ. – συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων – Πράσινων.
3:30 μ.μ. – συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη

Το άρθρο Κινήσεις Τσίπρα για τον εκλογικό με Παπανδρέου, Κουβέλη, Οικολόγους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα