Η ΗΠΑ καλεί την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Λευκός Οίκος έστειλε σήμερα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τους κανόνες δικαίου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανέφερε: «Αυτό που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα κάνουν σαφές στους Τούρκους ομολόγους τους είναι πως είναι σημαντικό γι’ αυτούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να σεβαστούν και να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να προστατέψουν τις ελευθερίες που προβλέπονται από το τουρκικό Σύνταγμα».

Ο κ. Έρνεστ τόνισε,

πως δεν είναι έτοιμος «να κρίνει» συγκεκριμένες ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Στηρίζουμε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας αυτής», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ενώ είπε «ότι η Ουάσιγκτον πρόσφερε να βοηθήσει την Τουρκία στη διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος».

Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει κανένα επίσημο αίτημα από την Άγκυρα για έκδοση του Γκιουλέν.

«Ο ισχυρισμός ότι με κάποιο τρόπο οι ΗΠΑ προσφέρουν καταφύγιο στον κ. Γκιουλέν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κατατεθεί κάποιο αίτημα έκδοσης», σημείωσε ο Έρνεστ.

Το άρθρο Η ΗΠΑ καλεί την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα