Κινέζα τραγουδά ελληνικά: Απολαύστε την “Ελπίδα”, που λατρεύει τη χώρα μας

Αίσθηση προκαλεί μία Κινέζα Υoutuber, η οποία έχει «υιοθετήσει» το ελληνικό όνομα Ελπίδα, η οποία ερμηνεύει Έλενα Παπαρίζου και δηλώνει μεγάλη λάτρης της ελληνικής μουσικής και παράδοσης. Η Γουάγκεν Γου η οποία παρακολουθεί το τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, ανήρτησε ένα βίντεο κλιπ, για την δική της εκδοχή του τραγουδιού «Μαζί σου» της Έλενας Παπαρίζου.

Παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθεί τον ρυθμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας, προκαλεί έκπληξη η ερμηνεία της, η ίδια μάλιστα σε άψογα ελληνικά

ερμήνευσε ολόκληρο το τραγούδι.

«Ας κρατήσουν οι χοροί»

Πριν από λίγους μήνες, η Ελπίδα συμμετείχε σε ένα βίντεο όπου καθηγήτριες και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων της Σαγκάης και της Γκουανγκντόνγκ ερμήνευσαν το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί», για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Την περίοδο 2015-2016 βρέθηκε μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών στην Κέρκυρα, την οποία αγαπά πολύ όπως και την Κρήτη, αλλά δεν τρελαίνεται και τόσο για τη Σαντορίνη σε αντίθεση με πολλούς συμπατριώτες της, μιας και επειδή όπως είπε, «όταν πήγα εκεί, είδα πάρα πολλούς Κινέζους και ένιωθα σαν να είμαι στην Κίνα».

Η καταγωγή της είναι από τη νότια επαρχία Τζιανγκσί της Κίνας, έξι ώρες μακριά από το Πεκίνο με τρένο ταχύτητας, όπως μου εξήγησε, αλλά τώρα ζει και εργάζεται στην Κινεζική πρωτεύουσα. Κλείνοντας τη συνομιλία μας, μου εξέφρασε την ανυπομονησία της να έρθει ξανά στην Ελλάδα που τόσο της έχει λείψει και της έχει κλέψει την καρδιά, μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα