Κιμ Γιονγκ Ουν υγεία: Σεούλ και Πεκίνο δεν επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του CNN

Κιμ Γιονγκ Ουν υγεία: Νοτιοκορεάτες και Κινέζοι αξιωματούχοι υποβάθμισαν σήμερα τις πληροφορίες που δημοσίευσαν κάποια έντυπα σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε «σοβαρό κίνδυνο» έπειτα από καρδιοχειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε. Το προεδρικό μέγαρο της Σεούλ δήλωσε: «Δεν έχουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τις φήμες σχετικά με ζητήματα υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν».

«Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ασυνήθιστες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα». Λίγο αργότερα, το νοτιοκορεάτικο προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν

πιστεύεται ότι μένει σε μια απροσδιόριστη τοποθεσία έξω από την Πιονγκγιάνγκ με μερικούς από τους στενούς συνεργάτες του.

Ο φόβος των ΗΠΑ

Αξιωματούχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που διαχειρίζεται θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, προχώρησε σε δηλώσεις στο Reuters. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο Κιμ είναι σοβαρά άρρωστος. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ είπε ότι το Πεκίνο είναι ενήμερο για τα ρεπορτάζ σχετικά με την υγεία του Κιμ. Ωστόσο ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την πηγή τους. Άφησε μάλιστα ασχολίαστο το αν διαθέτει πληροφορίες για το θέμα.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας στο Associated Press, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος γνώριζε ήδη τους φόβους για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πριν από τις τελευταίες αναφορές που εμφανίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες ότι ο Κιμ μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συμπλήρωσε δε ότι οι επιπλοκές μπορεί να έχουν μη επιθυμητά αποτελέσματα. Τόνισε, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν έχει γίνει η χειρουργική επέμβαση ή αν έχουν εμφανιστεί επιπλοκές. «Απλώς δεν ξέρουμε», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του. Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν σχολίασαν.

Δείτε ακόμαΣυνεχίζει να «τσακίζει» την Βρετανία ο κορονοϊός – Kαμία τήρηση μέτρων σε σούπερ μάρκετ (vid)Aυτοκτόνησε η 33χρονη Playmate Ashley MattinglyΤουρκία: Τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και ο “Σουλτάνος” χαμογελάειΤζόνσον – Τραμπ συμφώνησαν να βάλουν “μπρος” τις οικονομίεςΕντείνονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ – Κυβερνήτες χαλαρώνουν τα μέτραΟ ΠΟΥ απαντά στις θεωρίες Τραμπ: «Σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο – ξενιστής»
Keywords
Τυχαία Θέματα