Κικίλιας: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απάντησε ήταν για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, για την Τουρκία και τους Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και για τους τσάμηδες και την Αλβανία.

«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα, όλα τα εθνικά μέτωπα. Δυστυχώς, όμως, γίνεται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» υπογράμμισε στην τηλεόραση του Alpha.

Διαβάστε
ακόμα: ΑΝΕΛ κατά Καμμένου: «Αυτή τη στιγμή κρύβεται»

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για μυστική διπλωματία, εκφράζοντας την ευχή να μη λύσει τα θέματα με την Αλβανία όπως έλυσε και το Μακεδονικό.

«Έφερε μία πολύ κακή συμφωνία, που δημιουργεί αρνητικά δεδομένα και απομείωση της εθνικής ισχύος και με την οποία έχει αποδεχθεί ήδη με την υπογραφή του κ. Τσίπρα μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα και που το άρθρο 4 αναφέρει ρητά ότι όταν οι διαδικασίες στο γειτονικό κράτος προχωρήσουν ντε φάκτο πρέπει να έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να κυρωθεί».

Όσον αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άμεσος και καθαρός. Έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι μία κακή συμφωνία, μη επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην ψηφιστεί. Το απέδειξε ήδη η Νέα Δημοκρατία με την πρόταση μομφής. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μη ζημιωθεί η χώρα».

Διαβάστε ακόμα: Άγριο ξέσπασμα Πολάκη κατά Μητσοτάκη και Δικαιοσύνης

Επιπλέον, σχετικά με τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για το προσφυγικό ζήτημα, ο κος Κικίλιας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να αποδεχθεί να ξαναπλημμυρίσει η χώρα μας με πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει με συγκεκριμένες συμφωνίες και βρίσκονται σε βορειοευρωπαϊκές χώρες».

Ακόμα, συμπλήρωσε: «Βλέπουμε ότι όλοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιλαμβανόμενοι ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας, της αντοχής των κοινωνιών και του ανθρωπισμού. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών, επειδή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένος βολεύονται για να μείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία».

Το άρθρο Κικίλιας: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα