Κενό ασφαλείας στον Flash Player!

Εδώ και λίγες ημέρες έχει προκύψει ένα πρόβλημα στην εφαρμογή του Flash Player, καθώς παρουσιάστηκε ένα κενό ασφαλείας, όπου οι επίδοξοι χάκερς μπορούν να εισβάλουν στα προσωπικά μας δεδομένα με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό το λόγο η Adobe διαθέτει μία αναβάθμιση ασφαλείας για όλες τις εκδόσεις του Flash Player,

προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα κενό ασφαλείας, που-κατά την εταιρεία-κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και τα μηχανήματά μας.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται πως αυτό το κενό ασφαλείας μπορεί να κάνει τον Flash player να «κρασάρει» και όσο εμείς προσπαθούμε να το «ξεμπλοκάρουμε», μπορεί να δώσουμε την ευχέρεια σε αυτόν που κάνει την επίθεση να λάβει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή ή της συσκευής μας.

Επίσης, η Adobe σημειώνει πως έχει ήδη αναφορές ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ασφαλείας χρησιμοποιώντας email. Όταν κάνουμε κλικ στον «μολυσμένο» φάκελο, ενεργοποιούμε τη διαδικασία επίθεσης στο ευάλωτο σύστημά μας, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον να εισχωρήσει στο σύστημά μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έχει εξαπολυθεί προς το παρόν μόνο προς τους χρήστες Windows που χρησιμοποιούν Internet Explorer, αλλά το κενό ασφαλείας αφορά όλους του χρήστες, καθώς υπάρχει στον Flash player για όλα σχεδόν τα λειτουργικά, όπως: Windows, OS X, Linux και Android.

Εάν έχετε δεχθεί κάποια ανεπιθύμητα e-mail σε καμία περίπτωση μην τα ανοίξετε, εφόσον δε γνωρίζετε τον αποστολέα και όσοι έχετε πρόβλημα μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Adobe για περαιτέρω πληροφορίες και λύσεις.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα