Στον Αλέξη Τσίπρα η διερευνητική εντολή το μεσημέρι

Μετά τις 14.00 θα λάβει τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση 3 σημείων, η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό

κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι αν ο κύκλος των διερευνητικών ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή-χωρίς αποτέλεσμα-είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχτούν εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Εξάλλου, χθες ο κ. Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού μας σχεδίου διακυβέρνησης. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αφού οι υπογραφές αποτελούν τραγωδία για το λαό και τον τόπο. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο ελληνικός λαός από την πόρτα».

«Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης, εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας το εννοούσαμε και το εννοούμε αυτό που ζητήσαμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «την ακύρωση των βάρβαρων μέτρων και την αντικατάστασή τους από μέτρα ανάπτυξης για τη στήριξη των φτωχών και αδύναμων στρωμάτων», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο «καλπονοθευτικό» και διευκρίνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Τέλος, απηύθυνε προειδοποίηση στους ξένους παράγοντες «να σεβαστούν λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση με ψήφο μη δοκιμάσουμε τεχνητό κλίμα εκβιασμών. Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε χθες από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί».

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα