Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ασύνταχτος» φαντάζει ακόμα στον εξωτερικό παρατηρητή ο εσωτερικός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ομάδες που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται αποφεύγουν προς ώρας να βγουν συντεταγμένα μπροστά.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη στο newsit.gr, όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

απάντησε με τον χρησμό ότι τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές, που είναι αναγκαίες για τη χώρα και το μέλλον της παράταξής του, έχοντας προηγουμένως χαρακτηρίσει «καρικατούρα» το πολιτικό στίγμα του κόμματος του.

Ενδιαφέρον είχε και το προ ημερών γεύμα 5 στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μωραΐτης, Σηφουνάκης, Τριαντάφυλλος, Κεδίκογλου) με την υπό τον Γιάννη Πανούση ομάδα των «5» της ΔΗΜΑΡ, δίχως να αποκλείεται τα εν λόγω στελέχη να κατεβάσουν κοινό κείμενο για την συμμαχία της Κεντροαριστεράς. Στον απόηχο συνεχών παρεμβάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θέτουν θέμα ηγεσίας, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε γελοία τη συζήτηση για την ηγεσία και βαθειά προσβλητική για τον ίδιο. Επιφύλαξε, δε, στους επικριτές του τον αιχμηρό στίχο «δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα» ανοίγοντας συνεδρίαση της «Ελιάς» και δείχνοντάς τους ότι η στρατηγική του επιλογή για την σύνθεση της Κεντροαριστεράς δεν αναιρείται.

Τη Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της επιτροπής διαλόγου με τους όμορους πολιτικά χώρους, όπως το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Όπως αποφασίστηκε, οι πρώτες «ζυμώσεις» αναμένεται να γίνουν στο πλαίσιο τριών θεματικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η «Ελιά».

Η πρώτη εκδήλωση , την οποία προετοιμάζουν οι κ.κ. Μπίστης, Τούντας και Βερνίκος, θα έχει θέμα τα περιθώρια πολιτικών συναινέσεων, η δεύτερη θα έχει θέμα την βιωσιμότητα του χρέους και προετοιμάζεται από τους κ.κ. Πρωτόπαπα και Καψή και η τρίτη εκδήλωση θα άπτεται ευρωπαϊκών θεμάτων και θα την συντονίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Το άρθρο Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα