Κατοικίδια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δημιουργεί ειδικός χώρος

Μία ενδιαφέρουσα ιατρική πρωτοβουλία ετοιμάζεται να λάβει χώρα στην πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η καινοτομία, που παρουσίασε σήμερα το πρωί, ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, αφορά την είσοδο κατοικίδιων ζώων σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας στα πλαίσια της θεραπείας. Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος και συμπεριφοριολόγος παρουσίασαν από κοινού την προσπάθεια για εκπαίδευση ζώων συντροφιάς ώστε να αποτελέσουν μέρος

της θεραπείας των ασθενών. Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως τα ζώα έχουν έτσι και αλλιώς την ιδιότητα να θεραπεύουν τους ανθρώπους και δεν χρειάζεται να τους το μάθουν οι άνθρωποι. Ουσιαστικά, το εγχείρημά τους, έχει ως στόχο να εκμεταλλευτούν την ιδιότητα των ζώων ώστε να προκύψουν τα καλύτερα αποτελέσματα ως προς την θεραπεία των ανθρώπων.

Με τη σειρά του ο κ. Γουργουλιάνης ανέφερε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Λάρισας, που ήταν κάτι που και ο ίδιος είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι «Κάναμε ένα ερωτηματολόγιο να ρωτήσουμε εάν αυτοί οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και που «μπαινοβγαίνουν»  θα θέλανε να έχουν για λίγο εκεί το κατοικίδιο που έχουν στο σπίτι τους. Πρέπει να σας πω ότι οι απαντήσεις ήταν όλες ένθερμές, καθώς θα τους ξεάγχωνε, η ζεστασιά τους θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς».

«Αυτή η πρωτοβουλία νομίζω είναι εξαιρετική και νομίζω πως είναι εύκολο να το κάνουμε. Σε αυτή τη φάση εκτιμούμε τις απόψεις των ασθενών, και είναι ένθερμες, και αυτοί που έχουν ζώα, αλλά και αυτοί που δεν έχουν ζώα, θα ήθελαν να έχουν μια μικρή επικοινωνία με ένα σκυλάκι, σαν αυτά που περιέγραψε ο κύριος Καραγιάννης, στο διάστημα της νοσηλείας τους», συνέχισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατοικίδια, Λάρισας, Ελλάδα,katoikidia, larisas, ellada