Κάτω από τη βάση το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

Τελευταίο και καταϊδρωμένο είναι στην Ευρώπη το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ενώ η σχετική έρευνα του Economist το κατατάσσει δίπλα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό την εκπόνηση μελέτης για τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε δύο Αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ

(Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests.

Πρώτη στον κατάλογο των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έρχεται η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την έκθεση η μεγάλη άνοδος των Ασιατικών χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλεται στην στενή συνεργασία οικογένειας, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στον σεβασμό που τρέφουν σε αυτές τις χώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, η Βρετανία βρίσκεται στην έκτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Φινλανδία, που επί χρόνια είχε την πρωτιά, βρίσκεται στην πέμπτη θέση διεθνώς. Έκπληξη αποτελεί η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα