Καθολικό Πάσχα 2021 – πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμα ζωής και ελπίδας εν μέσω πανδημίας

Η λειτουργία τελειώσε πριν από τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με την ώρα της Ιταλίας, για να μπορέσουν, οι πιστοί, να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό του κορονοϊού. «Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, διότι υπάρχει μια νέα ζωή, την οποία ο Κύριος είναι σε θέση να μας προτρέψει να ξεκινήσουμε, πέρα από κάθε αποτυχία», τόνισε ο ποντίφικας. «Και από τα ερείπια της καρδιάς

μας, ο Κύριος μπορεί να φτιάξει ένα έργο τέχνης. Και από τα κατεστραμμένα ψήγματα της ανθρωπότητάς μας, ο Κύριος ετοιμάζει μία νέα ιστορία», πρόσθεσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Δείτε ακόμη: Έφτασαν με πιστοποιητικά εμβολιασμού οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα

«Στους μήνες αυτούς της πανδημίας, αισθανόμαστε τον αναστάντα Κύριο ο οποίος μας καλεί να ξαναρχίσουμε, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα. Ο Ιησούς προπορεύεται πάντα: στον σταυρό του πόνου, της μοναξιάς και του θανάτου, όπως και στην δόξα μιας ζωής που ανασταίνεται, μιας ιστορίας που αλλάζει, μιας ελπίδας που γεννιέται» τόνισε ο Αργεντινός πάπας.

Το Πάσχα των Καθολικών για δεύτερη χρονιά με μέτρα

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα των Καθολικών, οι περισσότεροι υπό αυστηρούς περιορισμούς, για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας, μολονότι οι εκστρατείες ανοσοποίησης επιταχύνονται, όπως στις ΗΠΑ όπου ήδη περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Στην Ευρώπη, που σαρώνεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, όλη η Ιταλία έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» ζώνη. Το φετινό Πάσχα, που συνήθως είναι μια ευκαιρία για τις οικογένειες να συναντηθούν και να γιορτάσουν μαζί, τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ. «Δεν έχουμε εστιατόρια, δεν έχουμε τουρίστες, δεν έχουμε κανέναν», διαμαρτυρήθηκε ένας πωλητής λαχανικών στην αγορά Κάμπο ντέι Φιόρι, στο κέντρο της Ρώμης. Σε μικρή απόσταση, στην πλατεία Ναβόνε, που συνήθως τέτοια εποχή σφύζει από κόσμο, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν βγάλει για βόλτα τον σκύλο τους ή κάνουν ποδήλατο.

Οι Ιταλοί μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά όχι εντός της χώρας τους

Πάντως στους Ιταλούς επιτράπηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό και ορισμένοι ετοιμάζονται να φύγουν για διακοπές. «Το θεωρώ παράλογο, να μπορούμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ιταλία, με όλες αυτές τις προφυλάξεις που έχουμε πάρει, με τα τεστ που κάνουμε και τα πιστοποιητικά που μας ζητούν», σχολίασε η Τίνα Επιφάνι, μια 46χρονη γυναίκα που αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Μιλάνου για τα Κανάρια Νησιά.

Δείτε ακόμη:Το Facebook «έκοψε» συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ«Βουλιάζει» στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του ΕρντογάνΛιώνουν Ρωσίδες και Ρώσοι για τον Πούτιν – Το «sex symbol» της Ρωσίας
Keywords
Τυχαία Θέματα