«Καθαρίζουν» το πρ. αεροδρόμιο με εξοντωτικά πρόστιμα-Φορείς και δήμος έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν

Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και καθορισµού αποζηµίωσης αυθαίρετης χρήσης δηµοσίου κτήµατος θυροκόλλησε, στις 28/6/13, η Κτηµατική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονοµικών στην Ένωση ΠοντίωνΣουρµένων και στο Σύλλογο Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης».

Η Κτηµατική Υπηρεσία Πειραιά αποβάλει την Ένωση και το Σύλλογο από τις εγκαταστάσεις τους στην πρώην αµερικανική βάση του Ελληνικού, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του χώρου από τις υφιστάµενες

χρήσεις µε σκοπό τη διευκόλυνση της εκποίησης του πρώην αεροδροµίου και της παραλίας του Αγίου Κοσµά και καθορίζει αποζηµίωση 109.206,72 € και 74.832,58 € σε βάρος της Ένωσης και του Συλλόγου αντίστοιχα για τη χρήση των εγκαταστάσεων τους από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2013.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, Γιώργος Σαραφίδης, μίλησε στο «attikipress.gr»δηλώνοντας έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Παράλληλα σημείωσε πως οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεννόηση με το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (σ.σ. όπου ανήκουν διοικητικά) ψάχνουν τον τρόπο που θα απαντήσουν στο εξοντωτικό πρόστιμο που επιβλήθηκε.

«Προετοιμαζόμαστε για όλες τις εκδοχές. Και για δυναμικές κινητοποιήσεις και για τη νομική πλευρά του θέματος. Έχουμε την εξουσιοδότηση της Γενικής μας Συνέλευσης ως διοικητικό συμβούλιο να κινηθούμε για περαιτέρω ενέργειες που αφορούν και τη νομική πλευρά του θέματος που μας απασχολεί», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του ιστορικού πολιτιστικού φορέα.

«Εξετάζουμε την περίπτωση να καταβάλουμε το 20% του προστίμου για να έχουμε το δικαίωμα να πάμε στα δικαστήρια. Προσπαθούμε παράλληλα και με το δήμο να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί, για να δούμε τα επόμενα βήματα», συμπλήρωσε ο κ. Σαραφίδης.

Οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Να σημειώσουμε πως η προθεσμία που έχουν η Ένωση και ο Σύλλογος να απαντήσουν, λήγει στις 27 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα