Κατεβάζουν ρολά οι γιατροί σήμερα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του συστήματος υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του ζητά “να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού, να μην εξοντωθούν μισθολογικά οι γιατροί, να μην περιθωριοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να μην διαλυθεί η δημόσια περίθαλψη και να μην υποβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους”.

Στην απεργία

θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ διοργανώνει κινητοποίηση και την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, διεκδικώντας «άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές».

Επίσης, απαιτεί επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Τέλος ζητεί τη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ασφαλή προγράμματα εφημεριών, πλήρως χρηματοδοτημένα, εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα