«Καταζητούνται» οι δολοφόνοι ζώων με επικηρύξεις

Σε δραστικά μέτρα προχωρούν μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν όσους σπέρνουν το θάνατο σε ζώα με φόλες.

Συγκεκριμένα, η Φιλοζωϊκή Κομοτηνής επικήρυξε με 6000 ευρώ σε όσους δώσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό αυτών που έχουν δηλητηριάσει ζώα καθώς, μόνο σε έναν μήνα, βρέθηκαν 30 νεκρά εκ των οποίων τα έξι ήταν δεσποζόμενα.

«Το 90-95% αυτών που βάζουν φόλες είναι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ζώα σε αγροτικές εργασίες και δεν τους αρέσει να είναι ανάμεσά μας» δηλώνει στο ΑΠΕ -

ΜΠΕ ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ.Γκουντουσίδης. Ωστόσο, προσθέτει, «αν και το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, κανένας δεν έχει τηλεφωνήσει για να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών».

Η Φιλοζωική βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και πραγματοποιεί ετησίως γύρω στις 200 με 250.

Με 4000 ευρώ επικήρυξε και ο Φιλοζωικός Ομιλος Σερρών τον δράστη της δολοφονίας δεκάδων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην περιοχή επισημαίνοντας στους κατοίκους, στο σχετικό έντυπο που έχει αναρτήσει σε πολλά σημεία της πόλης, ότι «η σιωπή σας είναι κόκκινη».

«Πιθανώς οι δράστες βλέπουν ότι κανείς δεν τιμωρείται κι έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι να σπέρνουν τον θάνατο» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αφροδίτη Σπυρίδων από τον Φιλοζωικό Ομιλο. Οσον αφορά τις ενέργειες του Δήμου στο δημοτικό κυνοκομείο, η κ. Σπυρίδων δηλώνει ότι είναι υπερπλήρες αλλά δεν γνωρίζει αν γίνονται στειρώσεις σε όλα τα ζώα.

Υπάρχει βέβαια και η μερίδα ανθρώπων που καταγγέλλει επιθέσεις σκυλιών σε ανθρώπους που πολλές φορές επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς. Πρόσφατα, στην Αλεξανδρούπολη ένα περιστατικό επίθεσης σκύλου σε μία 17χρονη πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να προωθούνται ακραίες συμπεριφορές από μία ομάδα που αποκαλείται «Animal Killers thrakis» και με επιστολή της στην εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος», προειδοποιεί με εγκληματικές πράξεις σε βάρος των ζώων.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός», αφού διερεύνησε το περιστατικό, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο και ζούσε σε σπίτι με χαμηλή περίφραξη ενώ δεν της επιτέθηκε. «Οταν η 17χρονη το σκούντηξε για να φύγει, το σκυλί έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε άθελα του και εξαιτίας της θέσης της στο πρόσωπο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Σπυρίδων, αν ένα αδέσποτο επιτεθεί σε άνθρωπο, πρόκειται για ένα κακοποιημένο ζώο που το έχουν χτυπήσει επανειλημμένως και φοβάται τους ανθρώπους, άποψη που υιοθετεί και ο κ. Γκουντουσίδης υπογραμμίζοντας ότι τα αδέσποτα που ζουν σε πόλεις, έχουν μάθει να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και σπανίως επιτίθενται.

Πάντως, στην τεράστια έκταση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, τα αδέσποτα σκυλιά προβληματίζουν τη διοίκηση που έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στον κεντρικό Δήμο προκειμένου να απομακρύνει όσα είναι παραβατικά και επιτίθενται σε ανθρώπους.

«Επειδή στο λιμάνι πολλά αδέσποτα βρίσκουν καταφύγιο, η διοίκηση του ΟΛΘ προχώρησε, με δικά της έξοδα, σε στείρωση και εμβολιασμό 39 σκύλων, ενημερώνοντας παράλληλα τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν κάποια σκυλιά που είναι επιθετικά και θα έπρεπε να μεριμνήσει για την απομάκρυνσή τους, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει» εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης Γιώργος Κόντης.

Keywords
Τυχαία Θέματα