Καταστροφική η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, λένε οι υπάλληλοι

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστα Παπαντωνίου, στον οποίο τόνισαν, πως «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζομένους, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα πλήξει ιδιαίτερα τις εμπορικές επιχειρήσεις στις δυτικές

συνοικίες της Αθήνας, όπου τα λουκέτα, οι απολύσεις και η ανεργία έχουν χτυπήσει κόκκινο».

Εξάλλου, η ομοσπονδία ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα καταγγέλλει συνολικά τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής -αργίας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/13, τόσο σε ό, τι αφορά τις επτά Κυριακές που προβλέπονται εκ του νόμου, όσο και για τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, των οποίων η αρμοδιότητα απόφασης εκχωρείται στους αντιπεριφερειάρχες.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι ζήτησαν η απόφαση που θα εκδοθεί από τον ίδιο και θα αφορά τους δήμους της Δυτικής Αθήνας να απαγορεύει ρητά και με σαφήνεια τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους (εμπορικά κέντρα, mall, εμπορικές ζώνες κλπ).

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με όλους τους φορείς, θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι φορείς των εργοδοτών (ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα