Κατάσχεσαν 1,3 δισ.ευρώ από Ιταλό επιχειρηματία που συνεργαζόταν με τη μαφία

Στο στόχαστρο της ιταλικής δικαιοσύνης βρέθηκε ο «βασιλιάς της αιολικής ενέργειας», Βίτο Νικάστρι, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε με τη σικελική μαφία «κοινά συμφέροντα και μια μακρά δραστηριότητα αλληλοϋποστήριξης, που αποδεικνύεται και από συγκεκριμένες χάρες».

Η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισ. ευρώ, που ανήκουν στον επιχειρηματία Βίτο Νικάστρι.

Εκτός από τις 43 εταιρίες για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Σικελία, κατασχέθηκαν επίσης άλλα 98 ακίνητα, στα οποία συγκαταλέγονται βίλες, πολυκατοικίες και αποθήκες, καθώς και 55 τραπεζικοί

λογαριασμοί. Στην λίστα των αγαθών ιδιοκτησίας του «βασιλιά της αιολικής ενέργειας» συμπεριλαμβάνονται επίσης σκάφη, αγροτεμάχια, επτά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

«Με την επιχείρηση αυτή συνεχίζουμε να αποδυναμώνουμε, με καθοριστικό τρόπο, τα κύρια στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος. Με την κατάσχεση των μεγάλων περιουσιών κόβουμε τα φτερά των ισχυρών φυγόδικων», δήλωσε ο Αρτούρο Ντε Φελίτσε, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα