Καταληψία

Ιατρικά ως καταληψία ορίζεται η παθολογική κατάσταση επιληπτικής κρίσης, συνηθέστερα με απώλεια συνείδησης. Και αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία βεβαίως οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση από τη συμμετοχή της στη νομή της εξουσίας.

Του Νίκου Καραμάνογλου

Οι διάφορες καταλήψεις κυβερνητικών

κτιρίων και άλλων χώρων είχαν προκαλέσει βέβαια τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά η εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, η κυβερνητική διγλωσσία που ακολούθησε και η «κατάργηση» του υπουργείου Δημοσίας Τάξης έδωσαν στην υπόθεση τον χαρακτήρα καταληψίας.

Και η κατάσταση αυτή εκφράστηκε εναργώς με το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με το οποίο «επιτίθεται» στην «Αριστερά του τίποτα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, και εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει τις πρόσφατες εισβολές αντιεξουσιαστών σε Βουλή, Πανεπιστήμια και πολιτικά γραφεία στην ανοχή πολλών εντός της κυβέρνησης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Η εκπεφρασμένη αυτή «έλλειψη αριστεροφροσύνης» από την πλευρά του κ. Πανούση προκάλεσε ομοβροντία «αριστερών» βολών εναντίον του. Ο πρώτος που αντέδρασε στους ισχυρισμούς του κ. Πανούση ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος χαρακτήρισε «ατόπημα» το άρθρο, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

Ακολούθησε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και ερωτώμενος τι θα γίνει με τους καταληψίες απάντησε: «Μελετώ το φαινόμενο (!). Φαίνεται ότι αυτοί που είναι μέσα… αγαπούν τα ματ».

Αλλά και δεξιόθεν οι καταλήψεις και η εισβολές προκάλεσαν την αντίδραση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη. Η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο «από τον πολύ… «διάλογο με τους κουκουλοφόρους»».

«Ανέχονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, δεν μπορούν να προστατέψουν τη χώρα από τα κύματα λαθρομεταναστών που πολλαπλασιάζονται. Δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε τη Βουλή. Δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν η εισβολή αναρχικών στη Βουλή είναι «πρόκληση για τη Δημοκρατία» ή «ειρηνική διαμαρτυρία»», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση και για ακόμη έναν τομέα η νέα κυβέρνηση φαίνεται πως δεν διαθέτει ιδεολογική συνοχή και ομοιογένεια και πως για πολλά στελέχη της η «αριστερή ορθοφροσύνη» προέχει της δημοσίας τάξεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα