Καταδίκη της Συρίας από το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις δια στόματος του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση μετά την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων -κατόπιν επίκλησης από την Άγκυρα του Άρθρου 4 περί έκτακτων διαβουλεύσεων της Συμμαχίας σε περίπτωση που κράτος-μέλος θεωρεί ότι απειλείται η ασφάλεια

ή η εδαφική του ακεραιότητα. Ωστόσο, η καταδίκη του ΝΑΤΟ παρέμεινε σε λεκτικό επίπεδο και δεν υπήρξε απόφαση για οποιουδήποτε είδους στρατιωτική απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μόλις η δεύτερη φορά στα 63 χρόνια της ιστορίας του ΝΑΤΟ που κράτος-μέλος ζητά ενεργοποίηση του Άρθρου 4. Στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προσέθεσε ότι περιμένει από τη Δαμασκό να λάβει όλα τα κατάλληλα βήματα, προκειμένου να αποφευχθούν και άλλα τέτοια περιστατικά. Τόνισε ότι εάν συμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό, το ΝΑΤΟ θα παρακολουθήσει την υπόθεση και θα εξετάσει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα