Λυκουρέντζος: Μέχρι τις 5 Ιουλίου εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί

Αισιόδοξος ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί στους φαρμακοποιούς τα χρωστούμενα, ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δεύτερη δόση του Απριλίου, παρουσιάστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης του νέου Ταμείου για την αποπληρωμή των χρεών προς τους φαρμακοποιούς.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας αμέσως μετά το πέρας της διυπουργικής σύσκεψης, «η καταβολή των 125 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουλίου». Μετά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε «ικανοποιημένος», διευκρίνισε ωστόσο ότι «θα συνεδριάσει με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ για να αποφασιστεί η στάση του κλάδου».

Υπενθυμίζεται, ότι χτες οι φαρμακοποιοί της χώρας αποφάσισαν ότι εάν δεν εξοφληθούν έως το τέλος του μήνα τα χρέη του Απριλίου, θα ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις.

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς «να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», συμπληρώνοντας ότι «θα βρεθεί λύση το επόμενο διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα