Καταδικαστική απόφαση για το δήμαρχο Κηφισιάς και τον ιδιοκτήτη της Jumbo

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκαν από το ΙΑ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, καθώς και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo, Απόστολος Βακάκης για μια υπόθεση αναδασωτέας έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που ο επιχειρηματίας φέρεται να «μπάζωσε» για την κατασκευή πισίνας 700 τμ.

Η επίμαχη έκταση είχε καεί το 2007 και ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής.

Την

υπόθεση έφερε στη Δικαιοσύνη το Δασαρχείο Πεντέλης, με μηνυτήρια αναφορά του μαζί με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά. Σύμφωνα με αυτές ο επιχειρηματίας φέρεται να έριξε παράνομα τεράστιες ποσότητες χώματος, προερχόμενου από εκσκαφές, για την κατασκευή πισίνας στη βίλα του, που γειτνιάζει, στην εν λόγω έκταση. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή ήταν κατηγορούμενος και εργολάβος ο οποίος είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει το εν λόγο έργο και πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του δημάρχου με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε γνώση του για τις ενέργειες που έγιναν από τα συνεργεία του επιχειρηματία στο επίδικο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα