Κατά της κυβέρνησης η ΑΔΕΔΥ για τη θέσπιση πειθαρχικού παραπτώματος τη μη απογραφή υπαλλήλου

«Νέα έκφραση αυταρχισμού και αυθαιρεσίας» εκ μέρους της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία όπως αναφέρει, «θεσπίζει ως ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα τη μη απογραφή του υπαλλήλου».

«Η προωθούμενη ρύθμιση, βάσει της οποίας ο υπάλληλος ο οποίος δεν αποστέλλει τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να αποφασισθεί η διαθεσιμότητα ή η απόλυση του, τίθεται αυτομάτως σε αργία, χωρίς καν την απόφαση οποιουδήποτε

συλλογικού οργάνου, είναι εντελώς απαράδεκτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση, ότι «επειδή δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των δημοσίων υπαλλήλων που αγωνίζονται και ειδικότερα των διοικητικών υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσπαθεί τώρα να τους τρομοκρατήσει, προωθώντας για ψήφιση στη Βουλή άκρως αντισυνταγματικές και αυθαίρετες διατάξεις».

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις αντεργατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις» και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 στις 2.00 μ.μ., στα Προπύλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα