Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη Συρία

Πολλές χιλιάδες είναι οι Σύριοι που περνάνε τα σύνορα της χώρας τους, καθώς οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται με μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει στον Λίβανο, κατά το τελευταίο 48ωρο.

Παράλληλα, σήμερα (Παρασκευή), το Συμβούλιο Ασφαλείας συμφώνησε να παρατείνει για ένα μήνα την αποστολή των διεθνών παρατηρητών.

Όσον αφορά στις μάχες, συνεχίζονται με σφοδρότητα στη Δαμασκό, με το καθεστώς να επιχειρεί να «εκκαθαρίσει» συγκεκριμένες περιοχές από τις δυνάμεις των ανταρτών. Αξίζει να σημειωθεί

πως η χθεσινή ημέρα (Πέμπτη), ήταν η πιο αιματηρή, καθώς τουλάχιστον 248 νεκροί, εκ των οποίων οι 109 άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους.

Το 'Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων' ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον «βαρύτερο απολογισμό που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς δεν είναι οριστικός, επειδή οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια».

Ειδικότερα, ο απολογισμός των νεκρών ήταν 109 άμαχοι, 93 στρατιώτες και 46 μαχητές της αντιπολίτευσης και λιποτάκτες, σύμφωνα με τον διευθυντή του εν λόγω "Παρατηρητηρίου", Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και καθεστωτικών, επικεντρώθηκαν -αρχικά- στη Δαμασκό, αλλά- εν συνεχεία, επεκτάθηκαν και στις πόλεις Χολμς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χαμά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα