Άλλη μία αρκούδα νεκρή από τροχαίο

Μία νέα περίπτωση τροχαίου συμβάντος, με θύμα μία αρκούδα, σημειώθηκε σήμερα (Παρασκευή), σε επαρχιακό δρόμο κοντά στην Κρυσταλλοπηγή του νομού Φλώρινας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια περιοχή, ακόμα δύο αρκούδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαίο.

«Πρόκειται για το τρίτο τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αρκτούρος (μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για την

διατήρηση της βιοποικιλότητας και της αειφορικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο). Και συμπληρώνει:

«Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ‘Αρκτούρου’, έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από περίπου 5 ημέρες. Το άτυχο ζώο δεν κατέληξε ακαριαία και έτσι σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου και κατέληξε. Ο οδηγός δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον ‘Αρκτούρο’ για το περιστατικό.

»Ο ‘Αρκτούρος’ ευχαριστεί θερμά τον ευαισθητοποιημένο πολίτη για την ενημέρωση προκειμένου και το ζώο να ταφεί…

»Τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών. Η κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη συχνότητα και ένταση των τροχαίων αυτών ατυχημάτων θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.»

Εκτιμάται πως στην Ελλάδα απομένουν μόνο 250 καφέ αρκούδες (Ursus arctus) χωρισμένες σε δύο πληθυσμούς στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα