Καψής: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πληρώνονταν τις απεργίες

Μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων πληρώνονταν τις ημέρες της απεργίας και η ΕΡΤ «έκλεισε» με μόλις 13 απεργούς δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ενημέρωσε τη Βουλή σχετικά με την έρευνα, από όπου φαίνεται πως υπήρξε κατάχρηση συνδικαλιστικού

δικαιώματος.

Παράλληλα, ο κ. Καψής ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΡΤ να εξακριβωθεί ποιοι πληρώθηκαν και αν αυτό έγινε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Συν τοις άλλοις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποδοθεί στην κοινωνία το ανταποδοτικό τέλος, που καταβάλλεται για την ΕΡΤ, για τις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω απεργιών».

Εν τω μεταξύ, 124 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ζητούν την αναστολή των κινητοποιήσεων και κάνουν λόγο για «φετιχισμό των κινητοποιήσεων».

«Ο τόπος χρειάζεται μια σύγχρονη, δυναμική και υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πάνω και πριν απ’ όλα, όμως, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι/ες, χρειάζεται μια ανοιχτή και λειτουργούσα δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει το σχετικό κείμενο, που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα