Κανένας κίνδυνος για τους τραυματίες της έκρηξης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall σήμερα το πρωί. Ο τραυματισμός τους προήλθε από θραύσματα γυαλιού καθώς έχουν τραυματιστεί στην πλάτη και στα κάτω άκρα αντίστοιχα.

Έντονες ανησυχίες για το τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα σε οικονομικό στόχο που έγινε μάλιστα 5 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα, υπάρχουν στο

πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς φοβούνται επιπτώσεις στον τουρισμό, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2013 θα είναι κατά πολύ αυξημένος. Τρομοκρατικές ενέργειες κατά οικονομικών στόχων στο παρελθόν είχαν πολύ σοβαρές επιδράσεις στο τουριστικό κύμα προς τη χώρα μας με τρομακτικές επιπτώσεις στην οικονομία.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθούν να το αποσταθεροποιήσουν. Η δημοκρατία δεν φοβάται την τρομοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα κανενός» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου καταδικάζοντας την επίθεση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης το χαρακτήρισε «τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια» ενώ την καταδίκασε «απόλυτα και απερίφραστα» και τόνισε ότι «αυτό ελπίζει να γίνει και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας».

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει. Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση» καταλήγει η Ιπποκράτους.

«Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών» τονίζει η Χρυσή Αυγή.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει τη καταδίκη της για την επίθεση στο «The Mall», όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Με ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την καταδίκη κάθε μορφής βίας και μάλιστα σε εμπορικό πολυσύχναστο χώρο. «Τέτοιες ακραίες ενέργειες τρομάζουν τους έλληνες καταναλωτές και τραυματίζουν το εμπόριο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κορκίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα