Κάνε «mute» στο Instagram όσους δεν θες να κάνεις unfollow

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Instagram: Θα επιλέγεις να μην ενημερώνεσαι από τα προφίλ που θέλεις χωρίς να κάνεις unfollow

Πλέον μπορείς να κάνεις mute όποιο λογαριασμό δεν θέλεις να βλέπεις πια στο feed σου. Θα εξακολουθείς δηλαδή να κάνεις κάποιον follow (να τον ακολουθείς δηλαδή), αλλά δεν θα βλέπεις πια τα posts και τις ιστορίες του. Έχει να πέσει mut-άρισμα!

Το Instagram κατόπιν έντονης «λαϊκής απαίτησης» ανακοίνωσε ένα

νέο, απίστευτα βολικό «κολπάκι», που θα σου λύσει τα χέρια: Πλέον μπορείς να κάνεις mute όποιο λογαριασμό δεν θέλεις να βλέπεις πια στο feed σου. Θα εξακολουθείς δηλαδή να κάνεις κάποιον follow (να τον ακολουθείς δηλαδή), αλλά δεν θα βλέπεις πια τα posts και τις ιστορίες του. Θα μου πεις, αν είναι να μη βλέπω τις αναρτήσεις του γιατί να τον κάνω follow και να μην τον κάνω unfollow; Ίσως είναι γνωστός ή συνάδελφος και ντρέπεσαι, ίσως είναι μαμά μιας φίλης του παιδιού σου, ίσως είστε σόι και από ντροπή τον/την αφήνεις, ίσως, ίσως…

Μέχρι πρότινος μπορούσες να βάλεις σε «λειτουργία mute» μόνο τα stories (τις ιστορίες δηλαδή) όσων δεν ήθελες να δεις αλλά όχι τα posts τους. Πλέον μπορείς και τα δύο. Ο τρόπος είναι εγγυημένος, αποτελεσματικότατος και πολύ αγαπητός από τους χρήστες, μιας και ο άλλος δεν ξέρει αν τον έχεις βάλει στα «άκυρα» ή όχι. Όταν βάζεις κάποιον σε mute, δεν τον μπλοκάρεις. Μπορείς να βρεις τα posts του ανά πάσα ώρα και στιγμή. Απλά δεν θα βλέπεις το ονοματάκι και τις αναρτήσεις του εκάστοτε ατόμου κάθε φορά που μπαίνεις στο λογαριασμό σου. Επίσης, και σε mute αν τον βάλεις, αν σε κάνει tag σε κάποιο post ή τον κάνεις εσύ, θα το δείτε και οι δύο κανονικά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις αν υπάρξει κάποιο σχόλιο ή like.

Με αυτήν την αλλαγή, μπορείς να παρακολουθείς μόνο ό, τι σε αφορά άμεσα. Αν βάλεις σε mute έναν λογαριασμό, μπορείς όποτε θες να τον ξεmut-άρεις χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Η καινοτομία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζεται σε μερικούς λογαριασμούς και σύντομα θα υπάρχει σε όλους! Το σίγουρο είναι ότι όλοι ανυπομονούν να το δουν στην οθόνη τους. Έχει να πέσει mut-άρισμα.

Αν λοιπόν βλέπεις για πολλοστή φορά κάτι που δεν θες να δεις, τότε τί κάνεις; Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς να βάλεις σε λειτουργία mute έναν λογαριασμό: από το feed (το χώρο δηλαδή που σου εμφανίζονται οι αναρτήσεις όσων ακολουθείς) ή από το προφίλ κάποιου ατόμου. Από το feed απλά πατάς τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά από το post και επιλέγεις το “mute”.

Στη συνέχεια διαλέγεις αν θέλεις να κάνεις mute στα post ή στα stories και στα posts μαζί και είσαι έτοιμη! Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνεις κλικ στο προφίλ του ατόμου που θες να mut-άρεις και να πατήσεις τις τρεις τελίτσες στην επάνω δεξιά γωνία (όπως βλέπεις και στη φωτογραφία). Εμφανίζεται η ίδια οθόνη με πριν και επιλέγεις τί θες να βάλεις σε λειτουργία mute (σαν να λέμε σε λειτουργία πτήσης).

Το mute δεν είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Αν μετανιώσεις, μπορείς με τον ίδιο τρόπο να ξεmut-άρεις τον άλλο όποτε θες και χωρίς να υποψιαστεί τίποτα. Έτσι θα επαναφέρεις την εμφάνιστη των posts και των ιστοριών του στο feed σου.

Αυτό ήταν. Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι, ούτε να χαλιέσαι, ούτε να βρίζεις. Όλα γίνονται πλέον ανώδυνα και αναίμακτα. Μπράβο Instagram. Καιρός ήταν…

Το άρθρο Κάνε «mute» στο Instagram όσους δεν θες να κάνεις unfollow εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
mute στο ινσταγκραμ
Τυχαία Θέματα