«Καμία εκεχειρία με τους Κούρδους» λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Τούρκο προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, το γεγονός ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Άγκυρα δεν δέχτηκε επισκέψεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο Καλίν, μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, καλωσόρισε την απόφαση της Μόσχας για επανεκκίνηση των τσάρτερ πτήσεων, ενώ υπογράμμισε πως οι Κούρδοι μαχητές θα συνεχίσουν να αποτελούν στόχο των τουρκικών δυνάμεων, όσο δεν αποσύρονται δυτικά του Ευφράτη, αν και, όπως υποστήριξε, στόχος της τουρκικής εισβολής στο έδαφος της Συρίας, είναι η εκδίωξη

των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, από μία περιοχή 90χλμ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Διπλωματικές πρωτοβουλίες ο Ερντογάν

Ο προεδρικός εκπρόσωπος τόνισε πως καμία εκεχειρία δεν έχει συμφωνηθεί μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων πολιτοφυλάκων, προσθέτοντας ότι ο Τ. Ερντογάν έχει αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιτευχθεί η κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι, όπου ο Τουρκος πρόεδρος ανησυχεί για την αύξηση των επιθέσεων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συνάντηση που αναμένεται να έχουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της συνάντησης των G20, κατά την οποία θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το άρθρο «Καμία εκεχειρία με τους Κούρδους» λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα