Καμία απόλυση στην Ηλιούπολη λέει η δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή Ηλιούπολης δηλώνει απερίφραστα ότι «Ουδείς εργαζόμενος στο Δήμο Ηλιούπολης δεν θα απολυθεί» διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή Ηλιούπολης μετά και τις επιφυλάξεις που διατύπωσε το Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

«Κατόπιν επισταμένης μελέτης των φακέλων όλων των εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι κανείς από αυτούς δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, και επομένως κανένας λόγος ανησυχίας δεν υφίσταται» αναφέρει η διοίκηση και παράλληλα δίνει και συγκεκριμένα στοιχεία:  

«Στο Δήμο Ηλιούπολης απασχολούνται μόνον επτά (7) υπάλληλοι

ΔΕ1 Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, και κατά συνέπεια ο Δήμος Ηλιούπολης δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μίνιμουμ αριθμό των δέκα (10) υπαλλήλων των ειδικοτήτων ΔΕ, που προβλέπονται από το Νόμο 4093/12, κεφ. Ζ.4, παρ. 1.1.

Στο Νομικό Πρόσωπο «ΠΑΟΔΗΛ – Γρ. Γρηγορίου» απασχολούνται αντίστοιχα μόνο  τρεις (3) υπάλληλοι ΔΕ Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου,

ενώ στο Νομικό Πρόσωπο «ΚΑΦΑΔΗΛ – Π. Πεντάρης» απασχολείται ένας (1) μόνο υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Επίσης κανένας απολύτως κίνδυνος δεν υπάρχει να απολυθούν εργαζόμενοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δουλεύουν ήδη, αφού σύμφωνα και με την από 12/11/12 σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο, οι ρυθμίσεις αφορούν μόνο τους εφεξής διοριστέους».

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνεδρίαση (11/11/12) του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφασίστηκε η «πλήρης διαφωνία της με τις ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων, με τη μισθολογική τους υποβάθμιση και με την απαγόρευση προσλήψεων μέχρι το 2016, και καλούνται οι αιρετοί να μη συμμετάσχουν στις διαδικασίες υλοποίησης αυτών των ρυθμίσεων, κάτι που βεβαίως και η Διοίκηση του Δήμου μας θα πράξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα