Οι δημοτικές ενότητες Διονύσου έδωσαν το αίμα τους…

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Διονύσου, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Στην αιμοδοσία έλαβαν μέρος όλες οι δημοτικές ενότητες του δήμου: Στις 30/9 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην Δ.Ε. Άνοιξης με τη σύμπραξη του Συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Κατοίκων Άνοιξης Αττικής» και ακολούθησαν οι Δ.Ε. Δροσιάς, Ροδόπολης, Σταμάτας (1/10), Κρυονερίου (22/10), Αγ. Στεφάνου (23/10) και Διονύσου (24/10).

Την διοργάνωση είχε αναλάβει

η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Οι δημότες, που συμμετείχαν στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία, επισήμαναν την ανάγκη σύστασης της ενιαίας Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε, στην απευκταία περίπτωση που θα βρεθούν στην ανάγκη μετάγγισης αίματος, να καλυφθούν άμεσα από τα αποθέματά της. Πολλοί εθελοντές αιμοδότες ανέφεραν ότι προέτρεψαν γνωστούς και φίλους να συνδράμουν σε αυτή την κοινωνική δράση εθελοντισμού, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος.

Ο δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης σε δήλωσή του με αφορμή την ολοκλήρωση της 1ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Διονύσου ανέφερε τα εξής: «Το μεγάλο ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για τη δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια, που έχει αποδέκτες τους δημότες του Δήμου Διονύσου. Οι συνδημότες μας απέδειξαν με τον πλέον έμπρακτο αλλά και συγκινητικό τρόπο την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους.

Στόχος μας η Εθελοντική Αιμοδοσία να γίνει ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών όσον αφορά όλες τις πτυχές της εθελοντικής αιμοδοσίας, πιστεύω ότι θα αποφέρει σύντομα πολύ θετικά αποτελέσματα και θα εξασφαλίσουμε επάρκεια αποθεμάτων για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου. Ας στηρίξουμε όλοι την εθελοντική αιμοδοσία, για να δώσουμε αυτό το πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα