Καμία απάντηση ΗΠΑ για την παρακολούθηση Μέρκελ από την NSA

Εξηγήσεις ζήτησε η γερμανική κυβέρνηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και πλήρη ενημέρωση για τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η NSA για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ από την παρακολούθηση επί χρόνια του κινητού της τηλεφώνου, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση, ανέφερε γερμανός βουλευτής.

Ο Ομίντ Νουριπούρ, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πρασίνων, ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση με επίσημη κοινοβουλευτική

ερώτηση, να τον ενημερώσει εάν υπήρξε επαφή με την Ουάσιγκτον ώστε να γίνει γνωστό τι είδους πληροφορίες διαθέτει χάρη στις υποκλοπές η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

«Ήθελα να εξακριβώσω τι έκανε η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις υποκλοπές της NSA στις επικοινωνίες της Μέρκελ», εξήγησε ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων.

Στην απάντησή του, με ημερομηνία 7η Απριλίου, ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο ανετέθη να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζήτησε να της δοθεί πλήρης ενημέρωση από τις ΗΠΑ σχετικά με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχετικά με τη Μέρκελ, αλλά δεν έλαβε καμιά απάντηση.

«Δεν το ζήτησαν αρκετά σθεναρά», σχολίασε ο Νουριπούρ. «Αν ζητάς με μισή καρδιά κάτι, δεν θα πάρεις απαντήσεις. Η Μέρκελ θα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για να λάβει απαντήσεις», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα