Εντείνονται οι προσπάθειες για να βρεθεί το Boeing της Malaysian Airlines

Αγώνα με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία που αναζητούν το Boeing της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines. Ένα μήνα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα οχήματα θα ριχτούν άμεσα στη «μάχη» για την αναζήτησή των μαύρων κουτιών.

Στην ιστορία της αεροπορίας οι έρευνες για τη μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines είναι οι πιο ακριβές, καθώς αγγίζουν τα 44 εκατομμύρια δολάρια.
Η περιοχή έρευνας για το εξαφανισμένο αεροσκάφος

φυσικά και περιορίστηκε δραστικά μετά τα δύο νέα σήματα τα οποία εντόπισαν τα ειδικά εξοπλισμένα αυστραλιανά πλοία.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αυστραλιανού κέντρου συνεργασίας και διάσωσης Ανγκους Χιούστον δήλωσε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και είχε διάρκεια επτά λεπτών.
Ο Ανγκους Χιούστον - σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας - δηλώνει αισιόδοξος ότι το αεροπλάνο θα βρεθεί σύντομα.
Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεμβολές, οι Αρχές ζήτησαν, τουλάχιστον για την ώρα, να μην παρέμβει κανένα άλλο πλοίο ή υποβρύχιο στην περιοχή των ερευνών. Τα τελευταία σήματα παρουσιάζονται αρκετά πιο αδύναμα από τα αρχικά που διαπιστώθηκαν κατά το Σαββατοκύριακο.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), τα Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας μετέδωσαν ότι ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο, το «Haixun 1» ανίχνευσε ηχητικό σήμα σε συχνότητα 37,5 Khz στον Ινδικό Ωκεανό βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, κοντά στις περιοχές όπου τις τελευταίες μέρες διεξάγονταν οι έρευνες.

Τώρα οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ζώνη 2.261 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα