Κακοκαιρια σήμερα Τρίτη 28/11: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Φθινοπωρινό θα είναι σήμερα (28/11) το σκηνικό του καιρού όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές και καταιγίδες ανά την επικράτεια. Ειδικότερα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, ανεβαίνει την Τρίτη σιγά-σιγά ο υδράργυρος, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 10-12 βαθμούς το πρωί στην Αττική, ενώ χθες (27/11) σημειώθηκε στους 5-6 τις πρωινές ώρες. Παρόλα αυτά οι συννεφιές θα κυριαρχούν σε όλη τη χώρα, ενώ θα συνοδευτούν από βροχές και πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα προς

τα δυτική Ελλάδα, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι γυρίζουν και πάλι σε νότιοι και θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα 6-7, ακόμη και τοπικά τα 8 μποφόρ. Καλό είναι όσοι ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου, να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, με τον υδράργυρο να αγγίζει του 16-19 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, έβρεξε τοπικά μέσα στην νύκτα, αλλά και πάλι αναμένεται βροχερό σκηνικό μέσα στην ημέρα, ειδικότερα στα δυτικά και τα νότια τμήματα του Λεκανοπεδίου. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιοι, και θα φτάσουν μέχρι και τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία ξεκίνησε στους 10 βαθμούς το πρωί της Τρίτης, και θα προσεγγίσει τους 19 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, φθινοπωρινός αναμένεται να είναι ο καιρός με συννεφιές, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, με τον νοτιά να πνέει στον Θερμαϊκό στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία -Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Από αύριο (29/11), οι πιο πολλές βροχές θα εστιάζονται κυρίως στα δυτικά αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα βελτιωθεί κατά κάποιον τρόπο ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς θα εναλλάσσεται ο ήλιος με την συννεφιά. Οπως φαίνεται στον χάρτη, στα κεντρικά τμήματα της χώρας, υπάρχει απουσία χρωμάτων, όπως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Στερεά.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μια αστάθεια του καιρού, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό δεν περνάει ακριβώς πάνω από τη χώρα μας, αλλά λίγο βορειότερα. Η οροσειρά της Πίνδου «σπάει» την κακοκαιρία αφήνοντας έτσι ένα κενό στα κεντρικά τμήματα της χώρας και στην συνέχεια οργανώνεται ξανά προς το Αιγαίο.

Διατηρούνται νότιοι οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο. Από αύριο απομακρύνονται οι ψυχρές αέριες μάζες προς τα βόρεια, και δίνουν τη θέση τους σε θερμότερα στρώματα τα οποία έρχονται από την βόρεια Αφρική και την Ιταλία, που αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18-22 βαθμούς Κελσίου, τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες στη Θράκη όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν νωρίς το πρωί στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα