Ημιθωρακισμένα τζιπ του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο στην… Αττική για την εγκληματικότητα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το Κόσοβο, στη… Δυτική Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας.

Ο λόγος για τα 25 ημιθωρακισμένα τζιπ, που είναι παραχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο, της ευρωπαϊκής αποστολής, στο Κόσσοβο. Τα οχήματα ανήκαν στις ειρηνευτικές δυνάμεις

του ΝΑΤΟ.

Τα θηριώδη αυτά τζιπ, διαθέτουν αλεξίσφαιρα τζάμια και θωράκιση στην καμπίνα, καθώς επίσης ειδικά ελαστικά που δεν σκάνε αμέσως αν βληθούν, αλλά κλατάρουν αργά και σταδιακά μετά από αρκετά χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αποστολή τα παρέδωσε σε άριστη κατάσταση και με πλήθος ανταλλακτικών αλλά και ρεζέρβες των ειδικών ελαστικών.

Διετέθησαν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Δεκαέξι από τα οχήματα αυτά, στελεχωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως ευελπιστούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Πάντως, την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν πολλοί αστυνομικοί για το αν έχουν ραδιενέργεια η όχι τα ημιθωρακισμένα, μέσω της Ένωσης των Αστυνομικών στη Δυτική Αττική.

Η Ένωση επικοινώνησε με το Κέντρο Ατομικής Ενέργειας και αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια των εκεί εχθροπραξιών είχαν ριφθεί βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες είχαν οριοθετηθεί από το ΝΑΤΟ και απαγορευόταν η προσέγγιση σε αυτές.

Ακόμη ότι το απεμπλουτισμένο αυτό ουράνιο έπεφτε στο έδαφος σε μορφή σκόνης και στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τα ελαστικά τυχόν οχημάτων αλλά όχι να επικαθήσει σε αυτά. Κατόπιν τούτων, μας δόθηκε διαβεβαίωση οτι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει».

Το άρθρο Ημιθωρακισμένα τζιπ του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο στην… Αττική για την εγκληματικότητα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα