Καιρός Μεγάλη Πέμπτη: Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

Την Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Κατά διαστήματα οι νεφώσεις, τουλάχιστον στο ηπειρωτικό κομμάτι θα πυκνώνουν, ενώ στο Αιγαίο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα. Οι βροχές που θα απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι τοπικές και μικρής έντασης. Λίγα φαινόμενα προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και σταδιακά θα επηρεαστούν τμήματα της κεντρικής Ελλάδας. Το

μόνο που θα διαφοροποιηθεί το βράδυ είναι, οι λίγες βροχοπτώσεις θα έχουν σταματήσει, η συννεφιά όμως θα παραμείνει.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 21-23 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα, 23 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Σε άνοδο οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου, όπου θα πλησιάσουν τους 19-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις , 4-6 και θα ενισχυθούν το βράδυ στα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις 3-4 τοπικά 5 μποφόρ, μεταβλητοί και από το απόγευμα και εκεί, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι όμως και στη συνέχεια προβλέπονται νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-22 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας , με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9-19 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα