Μαριούπολη τώρα – πόλεμος: Έληξε το τελεσίγραφο της Ρωσίας

Η προθεσμία που έδωσε η Ρωσία στις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη για να καταθέσουν τα όπλα τους έληξε χωρίς κανένα σημάδι ότι οι υπερασπιστές της πόλης έχουν παραδοθεί. Αν και η πολιορκημένη πόλη είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, δεν έχει πέσει ακόμα όπως μεταδίδει το BBC. Ωστόσο, ένας διοικητής πεζοναυτών που βρίσκεται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal -το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο στην πόλη- είπε σε ένα βίντεο ότι είναι πιθανό να

έχουν απομείνει “λίγες ημέρες ή ώρες” για τους ίδιους.

Ο Ταγματάρχης Serhiy Volyna, διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ανέφερε ότι “αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μήνυμα μας στον κόσμο μας”. Ο Volyna είπε ότι τα στρατεύματά του δεν θα παραδοθούν, αλλά ζήτησε διεθνή βοήθεια για τους 500 τραυματίες στρατιώτες. Σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Volyna το εργοστάσιο χάλυβα είναι “εντελώς περικυκλωμένο”, όπως e;iπε την Τρίτη στο CNNi.

Πόσοι και ποιοι βρίσκονται στο Azovstal

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία είπε ότι 1.026 στρατιώτες από αυτή τη 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων 162 αξιωματικών, είχαν παραδοθεί στη Μαριούπολη. Οι Βρετανοί Aiden Aslin και Shaun Pinner, οι οποίοι υπερασπίζονταν τη Μαριούπολη και συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα, ήταν μέλη της ταξιαρχίας.

Η άλλη μονάδα που υπάρχει στο χαλυβουργείο είναι η Ταξιαρχία του Αζόφ. Οι πεζοναύτες συνεργάστηκαν με το Azov στη Μαριούπολη την περασμένη εβδομάδα. Δεν είναι όμως σαφές πόσα ουκρανικά στρατεύματα έχουν απομείνει στο εργοστάσιο.

Την Τρίτη, το Αζόφ δημοσίευσε στο Telegram: “Θα πολεμήσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φυσίγγιο που μας έχει απομείνει, αλλά καλούμε την πατρίδα να σώσει τους αμάχους, τους τραυματίες και να απομακρύνει τους νεκρούς”.

Σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Serhiy Volyna, εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά βρίσκονται μαζί τους στο εργοστάσιο χάλυβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαριούπολη, Έληξε, Ρωσίας,marioupoli, elixe, rosias