Καϊλή – Κατάρ: Αρνητικός ο εισαγγελέας για την αποφυλάκισή της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιέγραψε τη ψυχολογική της κατάσταση μιλώντας στον Alpha. Ο ίδιος τόνισε πως: «Η κυρία Καϊλή είναι χάλια». Ο Μ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως στο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε μία «νομική δίκη και όχι συναισθηματική» και επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι της Καϊλή ζήτησαν να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι. Όπως σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, έγιναν δύο αγορεύσεις από την πλευρά τους και τόνισαν το στοιχείο

πως το βασικό επιχείρημα για την αποφυλάκιση της Καϊλή είναι ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ούτε επιχειρεί να καταστρέψει στοιχεία της δικογραφίας. Γι’ αυτό και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», μέχρι να γίνει η δίκη για το QatarGate.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του έτερου δικηγόρου της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι η κυρία Καϊλή, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά από την πλευρά της. Ωστόσο, αιτιολογώντας το αρνητικό κλίμα για την Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος απαρίθμησε τις ενστάσεις που εξέφρασε κατά την ακρόαση, ο εισαγγελέας του Βελγίου. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας αντέτεινε ότι:

Το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.Φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.Μπορεί να υπάρξει κίνδυνος «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ» Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η κατάθεση της Εύας Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χάρεν στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών σήμερα στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ενώ πλήθος δημοσιογράφων από την Ευρώπη είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω, καθώς η υπόθεση Qatargate απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάθεσή της κράτησε περίπου 1,5 ώρα και ακολούθως οι δύο δικηγόροι της -ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος στο Βέλγιο Αντρέ Ριζόπουλος και ο Έλληνας δικηγόρος της που μετέβη στις Βρυξέλλες, Μιχάλης Δημητρακόπουλος- προέβησαν σε δηλώσεις. Η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι είναι αθώα, ότι για τις παρεμβάσεις που της αποδίδονται εξέφρασε θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι προσωπικές, και ότι ποτέ της δεν χρηματίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καϊλή – Κατάρ, Αρνητικός,kaili – katar, arnitikos