Στη Βουλή η λίστα των πολιτικών που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Εντός της ημέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής τον κατάλογο με τα ονόματα πολιτικών και συγγενών τους που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα εντός του 2011, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν στη συνέχεια τα ονόματά τους.

Πριν δημοσιοποιηθούν τα ονόματα, τα πολιτικά

αυτά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν περάσει από ακρόαση στην Επιτροπή, για να δώσουν εξηγήσεις. Στην περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, τα ονόματα των πολιτικών θα ανακοινωθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας και ο κατάλογος θα δοθεί στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευάγγελο Αργύρη, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις απο την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες άμεσα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έχουν εμβάσματα προς το εξωτερικό μεγαλύτερα από τα 100.000 ευρώ εντός του 2011 και θα πρέπει να ελεγχθούν, καθώς ακόμη κι αν οι διαδικασίες είναι νόμιμες, υπάρχει θέμα δεοντολογίας».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όποια πολιτικά πρόσωπα έχουν βγάλει κατά καιρούς χρήματα στο εξωτερικό, να ηγηθούν του κινήματος της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες.

Ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωσε για τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει με αφορμή το βουλευτή, που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι «μπορεί τα εμβάσματα να είναι νόμιμα, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά της δεοντολογίας. Ειδικά όταν λέμε στους Έλληνες να εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και να μην αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες».

«Περιμένουμε πλήρη στοιχεία από το ΣΔΟΕ για να μην πλανάται αυτό το θέμα πάνω από τους βουλευτές», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Αναζητήσεις
βουλευτες που εχουν βγαλει τα χρηματατους στο εξωτερικο ονοματα
Τυχαία Θέματα