Ιταλία: Ποινή με αντιδράσεις σε ανήλικη που έκανε σεξ στις τουαλέτες του σχολείου

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε διευθυντής σχολείου στην Ιταλία με την απόφαση του να αποβάλει για τέσσερις μέρες 15χρονη που συνελήφθη να κάνει σεξ με συμμαθητή της στις σχολικές τουαλέτες, ενώ εκείνος τιμωρήθηκε μόνο με μία.

Οι μικροί εραστές «πιάστηκαν στα πράσα» από συμμαθητή τους, ο οποίος διέδωσε το νέο σε όλο το σχολείο λέγοντας ότι «κάποιοι διασκεδάζουν στις τουαλέτες», μέχρι που έφτασε και στα αυτιά του διευθυντή.

Το θέμα όσο και η απόφαση του διευθυντή του σχολείου Βιτσέντσα προκάλεσαν αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Μικέλε Ορέτσι, εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης Φοιτητών καυτηρίασε τη σκληρή τιμωρία ενώ δήλωσε πως μια παρατήρηση θα ήταν αρκετή. Από την πλευρά της η Σοφία Σαμπατίνο, συντονίστρια του ιταλικού δικτύου φοιτητών έκανε λόγο για παντελή έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολειά ενώ υπογράμμισε τη μονομερή τιμωρία του κοριτσιού.

Το θέμα έφτασε μέχρι το… κοινοβούλιο με τη βουλευτή του κεντροδεξιού κόμματος FLI Κιαρα Μορόνι να εκφράζει την αγανάκτησή της τόσο ως γυναίκα όσο και ως βουλευτής.

Αν και ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου δεν έδωσε εξηγήσεις για αυτή του την απόφαση, καθηγητές του σχολείου δήλωσαν ότι «το κορίτσι πληρώνει την πρότερη κακή διαγωγή της ενώ ο συμμαθητής της έχει ελαφρυντικά λόγω πρότερης κόσμιας διαγωγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα