Σαμαράς: Είμαστε δίπλα, είστε Έλληνες σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών

«Είμαστε δίπλα, είστε Έλληνες, σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους Κυπρίους, μετά τη συνάντησή του που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Σαμαράς

εστίασε στο φυσικό πλούτο του ελληνισμού, τόσο του ελλαδικού, όσο και του κυπριακού και στην κοινή στρατηγική που πρέπει να έχουν οι δύο χώρες, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα πίστης στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού και συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια, τόσο για το κυπριακό πρόβλημα, όσο και για την επίτευξη μιας στρατηγικής εναρμονισμένης, συντονισμένης, λογικής σε βάθος χρόνου, για τα ζητήματα της ΑΟΖ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι «είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στο υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει αν τον αξιοποιήσουμε, μα τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του ελληνισμού, του κυπριακού, του ελλαδικού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα, αφού πρώτα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και καταθέσει στεφάνι, ενώ θα ακολουθήσει και γεύμα με τη στρατιωτική ηγεσία.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα