Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου στις εκλογές- 3 εβδομάδες για να σχηματίσει κυβέρνηση

Άλλη μια εκλογική νίκη σημείωσε ο επικεφαλής του κόμματος Λικούντ και νυν πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στις εκλογές της 17ης Μαρτίου στο Ισραήλ., ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις που τον έφερναν στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψηφοδελτίων, το Λικούντ έλαβε ποσοστό 23,26% έναντι 18,73% της Σιωνιστικής

Ένωσης υπό την ηγεσία του Χέρτζογκ. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βάσει των ποσοστών αυτών, το Λικούντ λαμβάνει 29 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ, επτά περισσότερες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και η Σιωνιστική Ένωση φέρεται να λαμβάνει 24 έδρες.

Μάλιστα, ο ηγέτης του κεντρο-αριστερού συνασπισμού της Σιωνιστικής Ένωσης Ισαάκ Χέρτζογκ παραδέχθηκε την ήττα του και όπως είπε: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον συνεχάρηκα για την επιτυχία του και του ευχήθηκα να έχει τύχη». Ο 54χρονος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος ο οποίος στις εκλογές αυτές συνεργάστηκε με το κεντρώο κόμμα HaTnuah της Τζίπι Λίβνι πρόσθεσε ότι «η Σιωνιστική Ένωση θα συνεχίσει να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου».

Την ίδια ώρα το κόμμα Λικούντ ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει στη διάθεσή του δύο με τρεις εβδομάδες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Ο Νετανιάχου είχε επαφές με διαφόρους αρχηγούς κομμάτων, καθώς «προτίθεται να προχωρήσει αμέσως στο σχηματισμό της κυβέρνησης, προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή αυτή μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα