Ισορροπούν οι αγορές μετά το αρχικό σοκ της εκλογής Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανέλπιστο comeback καταγράφηκε χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί στις αγορές ύστερ από το αρχικό σοκ της εκλογική επικράτησης του Ντόναλντ Τράμπ .

Η ενωτική και σε χαμηλούς τόνους πρώτης ομιλία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να καθησυχαστούν οι αγορές, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι εξαγγελίες του Τραμπ, ότι προτίθεται να επενδύσει πάνω από 500 δισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία

μειώνοντας παράλληλα την φορολογία των επιχειρήσεων.

ο Joshua Crabb, επικεφαλής ασιατικών αγορών στην Old Mutual Plc σημειώνει «Θα υπάρξει βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα μετά την νίκη Τραμπ, όπως στο Brexit. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό όσο περίμενε ο κόσμος. Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και δημοσιονομικά κίνητρα. Αυτό θα είναι καλό για τα εταιρικά κέρδη και τις μετοχές».

Εξάλλου σήμερα το πρωί οι ασιατικές αγορές εμφανίζουν εξαιρετικά θετικό πρόσημο ενώ οι τιμές των ομολόγων έχουν υποχωρήσει. Ο ιαπωνικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 6%-7%, ενώ το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι του ευρώ.

Το άρθρο Ισορροπούν οι αγορές μετά το αρχικό σοκ της εκλογής Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα