Ήρθε το «έξυπνο» μπλουζάκι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα «έξυπνο» μπλουζάκι που μπορεί να ελέγχει διαρκώς σε πραγματικό χρόνο την αναπνοή εκείνου που το φορά, δημιούργησαν Καναδοί ερευνητές. Μόνο μια κεραία ραμμένη στο ύφασμα, στην περιοχή του στήθους, χωρίς καλώδια, η οποία γύρω της διαθέτει μια πολύ λεπτή οπτική ίνα, καταγράφει την αναπνοή και μεταδίδει τα στοιχεία σε κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή.

Η οπτική ίνα στην κεραία «πιάνει» την αυξομείωση στην περιφέρεια του στήθους κατά την εισπνοή-εκπνοή, καθώς και τις αλλαγές του όγκου του αέρα στους πνεύμονες. Το καλό είναι οτι για να δουλέψει

η κεραία, δεν χρειάζεται το μπλουζάκι να φοριέται σφιχτά πάνω στο σώμα. Ο χρήστης μπορεί επίσης να ασκεί κανονικά τις δραστηριότητές του, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πλένεται κανονικά στο πλυντήριο με απορρυπαντικό, επειδή η κεραία και η οπτική ίνα της είναι καλυμμένες με ένα προστατευτικό πολυμερές υλικό και αντέχει τα πλυσίματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιουνές Μεσαντέκ,δήλωσαν ότι η νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ρούχων που θα μπορούν να διαγνώσουν αναπνευστικές παθήσεις ή να παρακολουθούν ανθρώπους με άσθμα, υπνική άπνοια ή και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το άρθρο Ήρθε το «έξυπνο» μπλουζάκι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα