Ιρακινό Κουρδιστάν: Ανοίγει επικίνδυνα μέτωπα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σχεδόν το 93% των πολιτών στο ιρακινό Κουρδιστάν, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ, όπως μεταδίδουν κουρδικά ΜΜΕ.

Με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα μόλις το 2% των ψηφοφόρων στην πόλη Αμαντίγια τάχθηκε εναντίον της ανεξαρτησίας, ενώ το «ναι» συγκέντρωσε το 99% των ψήφων στην Άκρι, το 96% στη Σακλάουα, το 95% στη Χαλάμπτζα, το 90% στην Κάλαρ, ενώ το ποσοστό εκείνων που εναντιώθηκαν στην ανεξαρτησία έφθασε το 14% στην πόλη Ντουχόκ.

Μετά

την ανακοίνωση της απόφασης των Aρχών του ιρακινού Κουρδιστάν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παρότι δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, η ιρακινή κυβέρνηση και πολλές ξένες κυβερνήσεις επέκριναν έντονα την κίνηση.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, Τεχεράνη και Άγκυρα διεξήγαγαν στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορά τους με το ιρακινό Κουρδιστάν, το Ιράν έκλεισε τον εναέριο χώρο του σε όλες τις πτήσεις με προορισμό την αυτόνομη περιοχή, η Τουρκία απείλησε με τη λήψη σκληρών μέτρων, ενώ οι ΗΠΑ εξέφρασαν την απογοήτευση τους για αυτή την κίνηση.

Το επίσημο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμενόταν να ανακοινωθεί μέσα σε 72 ώρες μετά την ψηφοφορία.

Το άρθρο Ιρακινό Κουρδιστάν: Ανοίγει επικίνδυνα μέτωπα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρακινό Κουρδιστάν, Ανοίγει,irakino kourdistan, anoigei