Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με 21 νεκρούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται δίχως τέλος, η αιματοχυσία στο Ιράκ, όπου τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας της χώρας Βαγδάτης.

Η επίθεση έγινε σε φυλάκιο της ιρακινής αστυνομίας και, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον πέντε από τα θύματα ήταν αστυνομικοί που βρισκόντουσαν μέσα και έξω από το φυλάκιο τη στιγμή εκείνη.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και σιίτες που κατευθύνονταν σε γειτονικό τέμενος. Στο μεταξύ πρωθυπουργός του Ιράκ

Νούρι Αλ Μάλικι υποσχέθηκε με δηλώσεις του ότι θα προστατεύσει τους πληθυσμούς των Χριστιανών από τις απειλές των εξτρεμιστών ισλαμιστών. «Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει οι Χριστιανοί και άλλες μειονοτικές θρησκευτικές η μη ομάδες να γίνουν στόχος», είπε ο ΑλΜάλικι και πρόσθεσε:

«Δεν θα τους εγκαταλείψουμε. Πρέπει να μην πτοηθούν και να παραμείνουν στα εδάφη που κατοικούν τώρα», πρόσθεσε. Στο μεταξύ το ιρακινό κοινοβούλιο με απόφασή του ανέβαλε για αύριο, Παρασκευή, τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές, όπως μετέδωσαν τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα ιρακινά ΜΜΕ, ενενήντα τρεις υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο μετά τον αποκλεισμό 20 υποψηφίων επειδή απέτυχαν να εκπληρώσουν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σαλίμ Αλ Τζαμπούρι, ενώ αναμένεται περαιτέρω εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα μετά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο που θα έχει τον τελικό λόγο.

Το άρθρο Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με 21 νεκρούς εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα