Ιωάννης Παπαπέτρου: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου»

Συνέντευξη στον Γιάννη Γιαννόπουλο ([email protected])

Αναμφίβολα ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι το πιο hot νέο πρόσωπο όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά του Ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, έχοντας κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων. Ο ίδιος μιλώντας στην Αττική Free Press αναφέρεται στην μέχρι τώρα εμπειρία του στους Πρωταθλητές Ευρώπης αλλά και στα όνειρά του για το μέλλον.

Το

καλοκαίρι άφησες το κολλέγιο για να ενταχθείς στον Ολυμπιακό. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να επιλέξεις τους πρωταθλητές Ευρώπης;

«Σίγουρα το ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά και το γεγονός ότι επενδύει στους νέους αθλητές. Από τις ομάδες που είχα εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός ήταν η κορυφαία, πολύ μεγάλος σύλλογος και Πρωταθλητής Ευρώπης.»

Οκτώ μήνες μετά συμμετέχεις περισσότερο στα παιχνίδια της ομάδας. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα στην προσπάθεια να πετυχαίνει τους στόχους της και να κερδίζει. Από εκεί και πέρα το οφείλω στους προπονητές μου που με βοηθούν να βελτιωθώ και να είμαι έτοιμος για τέτοιες καταστάσεις.»

Πως θα περιέγραφες την μέχρι τώρα εμπειρία σου στον Ολυμπιακό και αν νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες;

«Σίγουρα νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Η εμπειρία με όλα τα παιδιά είναι φοβερή. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι με βοηθάνε καθημερινά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και μακάρι να το κατακτήσουμε για να είναι η σεζόν επιτυχημένη.»

Απέναντι στη Ρεάλ παλέψατε, ανατρέποντας το εις βάρος σας 0-2 στις νίκες και πήγατε τη σειρά στο 5ο παιχνίδι. Ποια είναι η αίσθηση που έχετε τόσο σαν ομάδα, όσο και εσύ προσωπικά αυτή την προσπάθεια;

«Κοιτάξτε, τα δώσαμε όλα. Δώσαμε και την ψυχή μας και η σειρά πήγε στα πέντε παιχνίδια με τις δύο ομάδες να υπερασπίζονται την έδρα τους. Θέλαμε να κάνουμε ένα brake για να περάσουμε στο φάιναλ φορ, όμως δεν το καταφέραμε γιατί κάναμε ίσως μερικά λάθη που μας στοίχισαν. Όμως τα δώσαμε όλα και μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για την ομάδα μου.»

Στόχος τώρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι θα ήθελες να πεις γι’ αυτό αν και μεσολαβούν και άλλα παιχνίδια μέχρι τους τελικούς;

«Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας για να φτάσουμε στους τελικούς. Εκεί γνωρίζουμε ότι θα παίξουμε με μειονέκτημα έδρας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή, γιατί είναι πιο πιθανό να «σπάσουμε» την έδρα στην αρχή και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.»

Έχεις διαπρέψει στην Εθνική ομάδα νέων ανδρών , μήπως όμως ήρθε ή έστω πλησιάζει η ώρα για την Εθνική Ανδρών;

«Δεν το σκέφτομαι αυτό. Έχω ακόμα άλλον ένα χρόνο με την Εθνική Νέων και θα παίξουμε στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Κρήτη και θέλουμε να διακριθούμε. Στο μέλλον ότι έρθει θα το αντιμετωπίσω και καλώς να έρθει.»

Είσαι 20 χρονών και σίγουρα όπως κάθε εικοσάχρονος έχεις στόχους και όνειρα που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις. Ποια είναι τα δικά σου;

«Στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Θέλω όταν τελειώσει η καριέρα μου να μπορώ να πω στα παιδιά ου ότι έχω σηκώσει αρκετούς τίτλους και ότι έφτασα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούσα σαν παίκτης.»

Keywords
Τυχαία Θέματα